december 2018

Rådgiver for Easyfood i forbindelse med salget til Orkla Foods Danmark

ATRIUM har været eksklusiv finansiel rådgiver for ejerne af Easyfood A/S i forbindelse med salget til Orkla Foods Danmark A/S.

Easyfood er Danmarks største producent af brødbaserede convenience produkter med en produktportefølje, der omfatter både søde og salte produkter. Selskabet blev stiftet i 2000 i Kolding, Danmark, hvor produktionen fortsat finder sted.

Selskabets produkter sælges i 13 lande til kunder som Starbucks, McDonald’s, CircleK, 7-eleven, Salling Group og COOP, og selskabet har de seneste 12 måneder omsat for DKK 316 millioner med et normaliseret EBITDA på ca. DKK 34 millioner, pr. oktober 2018.

Orkla er førende leverandør af stærke brands inden for en bred vifte af forbrugsvarer i Norden, Baltikum, Centraleuropa og Indien. Easyfood fortsætter som selvstændig virksomhed under Orkla Foods Danmark, som beskæftiger sig med produktion og markedsføring af fødevarer under mærkerne Beauvais, Den Gamle Fabrik, Bähncke mm. Orkla er børsnoteret på Oslo Børs og havde en omsætning på NOK 40 milliarder i 2017.

Med opkøbet vil Orkla styrke sin markedsposition inden for convenience produkter samt i ”out-of-home” salgskanalen.

Salgsprocessen blev lanceret som en struktureret, international auktionsproces med både finansielle og strategiske købere. Det er tredje gang i en periode på 6 år, at Orkla erhverver en virksomhed, som ATRIUM har salgsmandat på.

"For at man kan finde den helt rigtige køber, er det vigtigt, at rådgiveren kender virksomheden 110% – ATRIUM har i den grad forstået de forretningsmæssige styrker, der skaber værdi, og som kendetegner vores virksomhed – og de har forstået at formidle det til køberne i både dialog og transaktionsmateriale"

Flemming Paasch, CEO & ejer, Easy Food

"ATRIUM Partners har igennem hele processen ydet en uvurderlig støtte, primært på det finansielle område men også på andre felter, der har betydning for en sælger af et livsværk. Deres indsigt i sælgers værdier og psykologi i en salgsproces gør dem til en ideel partner ved et salg"

Hemming Van, ejer

Tilbage
Transaktionstype
Salg
År
2018
Handelsværdi
DKK 330 mio.
Proces
Struktureret auktion
Industri
Food and Agriculture